Jumaat, 31 Disember 2010

Kekasih si penjaga GOL.. Khairul Fahmi

Assalammualaikum... salam satu Malaysia! Cewah! kononnya semangat satu malaysia sbb bola menang. Dapatlah cuti peristiwa 1 hari... suker sgt! akhaks!

Sepanjang perlawanan bola di stadium Bukit Jalil. Semua ahli keluargaku memberikan sokongan penuh. Xsangka menang 3-0 dgn begitu mudah!

Tetapi apabila bertanding di tempat pihak lawan. Permainan sedikit kurang memuaskan. Pihak indonesia bertalu2 menyerang pintu gol Malaysia. Sepanjang perlawanan berlangsung. Aku terpikat dgn penjaga gol tu. Aku baru mengenalinya pada hari perlawanan tersebut kerana ketangkasannya menangkap bola. :) Rupa2nya dia orang Kelantan. Wah! aku sebagai rakyat Kelantan amat bangga kerana dia adalah antara pemain yang mendapat pujian pelbagai pihak kerana ketangkasannya itu menyelamatkan gawang gol Malaysia.

Anyway...godek2 pasal khairul fahmi. Rupa2nya dia dah berpunya.. Kalau nak kenal si gadis ini. Silalah ke sini ye. Gadis si Fahmi ini pun suker berblog! ;)

Rabu, 29 Disember 2010

CoOL .... MenGGOdAku DgN PeNuH keghairahan...glup!

Assalammualaikum dan Selamat Sejahtera utk kawan2 blogger ku sekalian....dan juga tak lupa kawan2 FB aku.. Adakah mental dan fizikal anda sihat hari ini??

Hari ini aku nak cerita tentang sesuatu yang telah membuatkan aku merasa ghairah dan terasa ingin selalu kesana.. Kalau aku tido aku akan selalu mimpi-mimpikan barang dia yang mengacam dan membuatkan meleleh air liur ku melihatnya tanpa berkelip.. Oh!! sungguh indah ciptaan itu.... Ko orang nak tau tak barang apa?? Kalau ko orang tengok mesti belek entry ni byk kali. hehehehe!




Ok get ready iye.............................................................aku nak persembahkan sesuatu barang yang telah menghairahkan aku sampai sekarang dan


aku ingin menghairahkan ko orang


pulak!hahaha!

AKU PERSEMBAHKAN
( AMARAN !
HANYA WANITA SAHAJA BOLEH LIHAT!
LELAKI TIDAK DIBENARKAN!

KALAU KO ORANG TENGOK TAKUT MENYESAL JEWWW! :P )

^^^^
^^^^
^^^^
^^^^
^^^^
^^^^
^^^^
^^^^
^^^^
^^^^
^^^^
^^^^
^^^^
^^^^
^^^^
^^^^
^^^^
^^^^
^^^^
^^^^
^^^^
^^^^
^^^^
^^^^
^^^^
^^^^
^^^^
^^^^
^^^^
^^^^
^^^^
^^^^
^^^^
^^^^
^^^^
^^^^
^^^^
^^^^
^^^^
^^^^
^^^^
^^^^
^^^^
^^^^
^^^^
^^^^
^^^^
^^^^
^^^^
^^^^
^^^^
^^^^
^^^^
^^^^
^^^^
^^^^
^^^^
^^^^
^^^^
^^^^
^^^^
^^^^
^^^^
^^^^
^^^^
^^^^
^^^^
^^^^
^^^^
^^^^
^^^^
^^^^
^^^^
^^^^
^^^^
^^^^
^^^^
^^^^
^^^^
^^^^
^^^^
^^^^
^^^^





Hahahaha!!! Ko orang pikir aku desprate wife ke apa??(betul ke ejaan ni? lantak la kan??? ) :P






ini lah dia yang membuatkan aku mengambil keputusan mendaftar menjadi ahli home deco KK. Kau orang nak tau kenapa??? Sbbnya......


blom tengok lagi menda alah dalam..tengok pintu dia pun dah memikat hati..Mmmm.. ^_^

masuk jer krdai ni nampak menda alah kiut ni.. *_^

like happy couple




kad yang sweet :)



pelbagai BARANGAN yang menggetarkan jiwa




Pinggan mangkuk dan bunga-bungaan pun ada ;)






promosi : beli umah ini dapat jadi ahli ATAU beli barangan home deco KK sebanyak rm 300

wah!! perabut pun ada jual eh?




lawa perabut ni.katil macam2 saiz ada..king? queen? single? semua ada




telefon ini bukan sekadar hiasan tapi blh guna tau!




cawan yang menarik designnya..



pendek kata "macam-macam ada!"




























Kad ahli dye...sbb semua gambar dye yang ambik ! TQ


kaunter yang sedikit kelam-kabut mungkin sbb baru dibuka dan pekerja baru.

tapi mesra pelanggan OK? :)


JUMPA LAGI KK HOME DECO !

\^_^/



tapi selepas itu kesedihan melanda si dye..kasut cinderella yang si dye beli kat KK home Deco pecah kerana kealpaan si dye seketika apabila melihat SEMIH VURAL yang palsu..tu lah ghairah sgt tgk..he3!

huhu! sabar erk!

Hari2 Di OpiSku.. ♥

Assalammualaikum...

Hujan jew sejak akhir2 ni...nak gi jalan mana2 pun xde kudrat rasa...nak kerja pun sama..he3...

Apa pun kerja mesti diteruskan. Sebut pasal kerja ni. Mesti kebanyakan kerja dari pukul 8 pagi - 6 ptg kan?? Sepanjang 'office hour' ni apa aktiviti tetap yang selalu ko orang wat?


Ini diantara aktiviti-aktiviti aku wat sepanjang 'office hour'


8 pagi-10.00 pagi :
-Minum pagi







-check server
-kemaskini file atau buat kerja jika ada aduan masalah sistem dan sewaktu dgnnya..lalala..

ini si dye yang selalu mengacau aku dgn meletakkan anak kura2 dibahuku ketika menjawab telefon client.sungguh tidak patutkan? Aku adalah seorang yang profesional ok?? :P



10.30 pagi - 11.00 pagi
-Makan Tengahari.. yum...yum...




koleksi makanan tengahariku... meleleh wa ckp lu...kongsi dgn si dye


11.00 pagi - 12.45 tghari
- Kerja..kerja... lalala



1.00 tghari - 2 tghari
- Berblog atau Bermakan atau Bertido...ZZzZZzzzz..!!



"honey! pls stop to disturb me tido ok??" kataku dgn penuh manja dan ngada2



- Jangan lupa iye bersolat?? :D




2.30tghari -5.00 ptg
- Berkerja lah kito sekuetnyoo..hohoho...!



5.15 - 6.00 lebih2 ptg
- Balik2...horeyy!!!




Itulah Aktivti aku setiap hari di waktu hari bekerja..huhu...bagaimana dengan anda? ;)

kongsi la dgn aku. :P






BYE! BYE!



Si kura2 green ini telah penat bekerja bersama aku dan dye..hohoho!

Rabu, 22 Disember 2010

SweEt HoMe iN My DreAm

Assalammualaikum... apa khabar kawan2 blogger sekalian...


Hari ini terasa ingin bercerita HoMe sWeEt HoMe yang menjadi idaman.


Ok..takdi aku tengok macam2 perabut dalam home deco KK. Rambang mata tgk barangan dia..tp nak beli je aku ingat.AKU MANA ADA RUMAH LAGI? hohoho.. pendamkan dulu hasrat hati ni. Bila tengok hiasannya. Aku terpikir yang aku ingin buat rumah yang nampak nice dan sweet.


Apabila nampak nice dan sweet mesti la barang2 dia kena nampak cute kan? Memang banyak brg2 cute kat situ. best sangat! rasa nak beli semua boleh? heee...


ADA DUIT SEMUA BOLEH DONG!


First step..miliki rumah dulu ok? Dok godek2 deco2 rumah ada satu deco yang aku inginkan.menarik sangat. Aku ambik kat sini . Sedikit aku paparkan gambar decoration yang menarik minatku itu.


Ko orang x suker? Aku suker! :P ngeee~~




Selasa, 21 Disember 2010

BeauTy iN Da HouSe

Ku ingin jadi putri kayangan.hohoho~~

WaAAAaa.... Assalammualaikum... :)

Tengah dok jenguk2 gambar yg menarik dan best2...
ada jumpa satu gambar ni (tengok gambar di atas)..
lupa dah ambik kat blog mana sbb dok simpan lama..
tapi memang unik sgt gambar umah ni.
Bestnya kalau dapat memilikinya..
hehehehe...

Ko orang cakap pelik?? Bagi aku fantastic da bomb umah ni. Ko xsuker? tapi aku suker...akekeke! :P

Ahad, 19 Disember 2010

gojesh in orange contest





Aku(kanan) dan kawan aku si Noli(kiri) ni dari K.Bharu Ke Kemaman. Sbb hadiri majlis perkhawinan kawan kami Si Fariza. Anyway kami xberpakat pun nak pakai baju oren sama2. Xsangka blh pakai baju kaler sama, kebaya lak tu. Gambar ni di ambil semasa temankan pengantin ambik gambar outdoor. Kami tumpang sekaki ambik gambar. Amacam? Cun x? Ish~~(koya babun)

kaler kesukaan ku semestinya PINK, MERAH dan HITAM

Tag contest kpd :

Lisa

Hana

Afidah

Aida

Kedondong

Ina

Jumaat, 17 Disember 2010

Kontest Blog Terkemas


Cuba nasib..sajer suker2 kan... :D
xder entry bagus nak dikongsikan. Sekarang nih nak join kontest yg menarik minat dulu.. hehehe.. Kontest ni dianjurkan oleh Adeq Hana dan Fyza... Sesiapa nak join pastikan ada blog ok?(katanya si adik hana ni) ;)

Tag contest ni kepada :
Hairan
Lisa
Shara

Khamis, 16 Disember 2010

JOM JADI FOLLOWER GADIS KAMPUNG

Saya telah jadi follower ke 655.. :)
Kenapa perlu follow blog GADIS KAMPUNG ? Ini kerana blog GADIS memaparkan hasil kreativiti dia dalam photoshop, selain itu jugak ada byk info-info menarik yang tidak pernah kita terfikir walaupun selalu kita hadapi.. Anyway citer kelakar pun ada jugak.. ;P
Saya dapat tau contest yang gadis kampung buat dari GADIS KAMPUNG sendiri yg bagitau..hehehehe

HaUSwiT... :)

Assalammualaikum....
Pengumuman Kepada Kawan2 Blogger Yg Ku Kasihi dan Sayangi Sekalian...
Hari ini beauty xder nak cerita apa-apa...
Cuma nak promote blog kawan beauty.
Chantek sgt blog dier...tp blog ini berbahasa Inggeris la...
So Mari terjah blog die... :D
HoW sWeEt ---> (klik sini)

Jumaat, 10 Disember 2010

GAGAL !??

Salam ukhwah utk semua...... semoga sihat-sihat selalu... :)



Kat sini aku nak bercerita tentang impian semua orang maukan perubahan untuk diri mereka.. tapi apabila terima segala cubaan dan dugaan. Kebanyakan kecundang...kenapa??? Padahal sering kali mendengar ceramah2 motivasi dan juga tahu resipi kejayaan yg sedia ada telah ditulis dibuku2,majalah2....tp kenapa masih ada yg KECUNDANG ?? Jawapannya

DIRI SENDIRI.

dari dalam diri mereka sendiri...






Begitu jugak aku...aku banyak berperang dengan diri aku sendiri. sikap cepat putus asa, malas,jahil macam2 menyerang diriku. Aku cuba utk bertahan sehinggakan terketar-ketar seluruh tubuhku untuk melawannya. KENAPA??? kerana aku berasakan aku berada dikedudukan yang selesa!






Apa itu ZON SELESA???



ZON SELESA adalah zon yang membuatkan kita rasa tidak tertekan,cukup-cukup makan,cukup2 pakai....tidak bermewah pun tidak mengapa!






TAPI TAHUKAH ANDA??!!



Sebenarnya itu hanyalah sementara.bagaimana generasi kita untuk masa2 yang akan datang? Ini kerana kalau kita kaji 70% ekonomi kita di pegang oleh bangsa lain. Apa-apa saja mereka blh buat mengunakan duit.... Contohnya PALESTIN punya kes..kita umat islam ramai tp kebanyakkan dalam ekonomi tidak berapa kuat. APA SUDAH JADI??? yang terjadi adalah pihak yang paling kecil bilangannya berkuasa kerana mereka sogokan wang kepada media2 cerak dan elektronik antarabangsa untuk menjatuhkan kita...






TAHUKAH JUGA ANDA??!!



Sebenarnya kita ada 5 deria...apa deria itu???



1. MATA - untuk melihat



2. TELINGA - untuk mendengar



3. LIDAH - untuk merasa



4. HIDUNG - untuk menghidu



5. DUIT - untuk menjaga semua KE EMPAT2 deria kita agar berkeadaan baik !






KENAPA aku cakap DUIT itu deria kita yg ke-5?? Ko orang mesti tertanya2 kan? Kerana :



- kalau mata rabun..apa perlu kita buat? mesti kita perlukan cermin mata kan? kalau perlukan cermin mata..kita perlukan apa untuk memilikinya?? PK sendiri..pasti deria yg ke-5 kan?



-kalau telinga sakit...apa kita perlukan?? mesti ke klinik kan? nak ke klinik perlu apa? PK sendiri.






begitu lah seterusnya....






So...segala cabaran hidup ini perlu ditempuhi...apa yg kita impikan kalau ingin berubah MESTI kita hadapi...kalau kita GAGAL.bkn lah gagal untuk selamanya...Kita BUKAN GAGAL tapi BELUM BERJAYA. tidak salah untuk KAYA..kerana sekurang-kurangnya kita tidak kufur nikmat ALLAH SWT...tapi apabila KAYA..jangan lupa menolong orang yang memerlukan pertolongan.lebih2 lagi umat Islam yang tertindas dan ditindas.bila kita KAYA...Kita boleh buat ibadat dan mencari ilmu diseluruh dunia.kerana kita berduit....






Aku bercerita kat sini kerana aku ingin ingatkan diriku jgk. Aku juga ingin berjaya macam orang yang telah berjaya. cuma sekarang ini aku kekurangan ILMU...yang penting sekarang ini...rezeki yang paling byk kita dapat adalah dalam perniagaan.. So daripada perniagaan yang aku ceburi aku tidak akan putus asa dan putus harapan dengan apa sahaja dugaan yang aku perolehi walaupun pahit. walaupun ada segelintir tidak berjaya.tidak semestinya aku tidak berjaya jugak kan?Mesti ada kejayaan yang menanti cuma tidak tahu bila.. Yang penting teruskan apa yang aku buat sekarang ini.






Siapa yg nak kecundang dipersilakan

MANAKALA



Siapa yang ingin bersama2 untuk mengejar impian bersamaku dialu2kan... :)



Ini kerana telah ramai berjaya dan

aku tidak mahu terkecuali..






BERTEMU KITA DIPUNCAK KEJAYAAN!!









Rabu, 1 Disember 2010

shades contest a.k.a kaca mata hitam :)



Jalan punya jalan kat blog-blog chantik..jumpa satu blog yg cantik jugak.. :P (bodeks-bodeks)
ada contest yg menarik nafsu serakah utk menyertainya.. Oh, yeah! nak join lah.. :D so terimalah penyertaan dari saya...scroll bawah.....



^^^^



^^^^



^^^^



^^^^



^^^



^^^



^^^



^^^



^^^



^^






scroll lagi...



@@@@



@@@@



@@@



@@



@



ops! pihak penganjur dh bengang...uiks! jgn marah nnti cepat tua...hehehe!






INI DIA....







Gambar ni di ambik semasa melancong di Tokyo, Jepun. Time dok naik
Kapal Lanun di Tasik Ashi.
Sejuk sangat...brrrr!! Kalau nak tau serba sedikit pasal tasik ni baca batu memorial dibawah okey? ;)

(klik atas gambar utk besarkan image) ~ bkn utk dipertandingkan gambar ini

just share info *_^

U cantik.. Aii pun cantik..! Give Away..

gambar yang di pertaruhkan.....










\(^_^)/










yeay!




atau


" Bila Saya Cantik

saya akan berasa lebih yakin berhadapan dengan hubby saya. Saya tidak mahu hubby saya melihat saya sebagai seorang isteri yang selekeh, tidak pandai berhias langsung untuk dia. Kerana kecantikan saya hanya untuk dia..

FAIZAL SALLEH.... "

(38 patah perkataan shj )

p/s : sori tamak bagi 2 keping gambar...hu3 :P

tag contest ini kepada : iena elyana

HaDiaH UnTuK Si KeCiL PrinCe anD PrinCess ConteSt

Salam ceria utk si kecil !! ;)
Bagi pemenang contest
Mesti My little prince dan princess nak tau apa hadiah misteri dari aunty beautiful girl kan?? Ok.. sekarang terima lah pemberian tak seberapa dari aunty ini...jen! jeng! jeng!
&%^
#%$^%&
^%%&^&^
&%&^&^^
^^^
^^^
^^^
^^^
^^^
^^^
^^^
^^^^
scroll bawah lagi...hehehe!
%&%^&
$#$%%
$$$
^^^
&&&
&&&
$$$
lalalala....eh! nak tengok ke?
jap eh...loading dulu
tutttttt.....
%$%^76
#$%^^&&
%$%^
%$
INI DIA HADIAHNYA...HOPE MY LITTLE PRINCE AND PRINCESS SUKER. MUAKS!


Ini untuk my little princess AMNA SAFIYYAH


Ini pulak untuk ZAKWAN AFIF NAJMI my little prince.

bergabung...... :)

bersiap sedia untuk di packing




p/s: Jumaat ni nak gi Selangor..dengar2 AMNA ni tinggal kat Selangor. So rasanya nak bagi by hand jeww...agak2 Mummy AMNA free x dtg jumpa i kat stadium Malawati Shah Alam hari Sabtu?? kalau blh tinggalkan YM address ye mummy AMNA. :)

Followers

AKU BLOGGER KLATE ;)

Apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Ef life

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers