Rabu, 21 April 2010

HaPpy BesDay 2 Me ...


Happy born day tOo Me...bak kata sahabatku Rani.. :) First wish mestilah dari abgku tersayang... Pada tarikh besday aku jugak abang ku mendapat interview F29 kat HQ tempat dia kerja..harap-harap dia dapat jawatan itu...insyaALLAH... hopely la kan? huhu.. adik-adik ku yang wish besday mcm-mcm cara... :) make me happy.. rindunya kat adik-adik ku yang belajar jauh.. hurm...yang dok umah pun hanya 3 orang sahaja...yang lain semua bejauhan.....rindu kamo...

bongsu lelaki ngn bongsu pempuan (adik syikin dan adik lan)

Kak Ngah (kini posting nurse di kuala lipis..sedang sarat mengandung anak pertamanya) bersama adik lan semasa hari majlis hantar menantu


Owh ini hero-hero kurus dalam family kitaorg (Asraf dan Asri) ada abg dia namanya Adlil..kalau nk tahu scroll bawah..mamat nih debab sikit..akekeke!

*

*

*

*

ha!!! ko org tgok...mcm mana xdebab...ambik gambar pon kat meja makan..hu3..xdapek den nak nolong..


inilah anak dare yg still remaja lagi biah(btudung labuh) dan mimi (yg tengah tu xmasok list erks! mak budak dh tu..akekeke!)

Selain itu juga, Rani kawanku celebrate besday ku kat sari rasa...tempat yang makanan dan kek-keknya sedap-sedap..dikesempatan itu jugak aku ambik peluang untuk tempah cupcake dan kek untuk majlis perkhawinan ku.. Wah! xsabar rasanya nak tgok kek kawinku...huhu..


Anyway, Thanks rani sbb bg hadiah beg..walaupun bukan bonia..Aku suker sbb tu beg yg aku nk beli time aku kije KBmall.akekeke!

sekadar gambar hiasan :P

Ahad, 18 April 2010

Mula-mula Yani ~~ Diikuti DIn Beramboi ~~ Acik Spin juga menyusul..

Salam...Apa khabar kawan-kawan blogger ku.... Al- Fatihah pada arwah yani, arwah din dan achik spin....Aku tak sangka achik spin yg aku minat sgt lagu-lagu dia..juga pergi meninggalkan kita semua kelmarin... Baru aku tgok preview Jangan Tido Lagi antara dia ngn nana...rasa betul2 xsangka tapi itulah kejadian ALLAH SWT yang penuh dengan kejutan. Aku terbaca berita kematian dia baru takdi kat website beautifulnara.com



Walaupun dia xde disisi kita lagi... Dia punya sumbangan kepada industri hiburan amat bermakna....

*


*


*


*


*


*

Mengusung Rindu

Dalam hati ini ada nama mu

Nama seorang insan yang aku rindu

Dalam diri ini ada sayang mu

Sayangnya diri mu tidak mengerti

Dalam senyuman ini ada tangisan

Tangisan seorang insan terluka

Dalam jiwa ini ada pilunya

Pilu yang membuat aku menangis

Oh hibanya... ( oh... )

Sayu hati... sayu sekali

Melihat engkau berpimpin tangan

Dengan sidia

Sakit hati... sakit sekali

Pabila cinta yang aku beri tak dihargai

Sungguh terhina letih tidak bermaya

Rasa terkilan bunga yang ku puja

Kini mekar harum di jambangan orang

Kau yang ku sayang

Aku yang gundah

Kalau tahu sakit begini

Tidak aku bermain cinta

Kalau tahu siksa begini

Tidak aku menyanyangi mu

Pilu resah di hati ini

Mengusung rindu...Ku tak berdaya

Kad Jemputan Perkhawinan Ef.. (Erma & Faizal)

Siap sudah design kad perkhawinan ku...Esok aku akan mengambil kad aku dan akan dibahagi-bahagikan kepada saudara mara dan rakan-rakan ku... Aku dah rasa semakin hangat debaran dihati apabila tarikh perkhawinan aku dengan Dato'F aku makin hampir.. :P (koya jerk tok laki ada title dato' ...huhuhu jgn terpedaya k? :P)



Jemputan Pihak Perempuan



Jemputan Pihak Lelaki


Time wat kad nih aku memang cerewet, tapi memang aku patut mencerewetkan diri sbbnya :-

1. Designer yang wat kad aku adalah budak praktikal yang kerja dekat kedai kad tuh.

2. Design dia wat mmg pelik... mcm kanak2 riang...ko org nk tgok? scrool bwh
*
*
*
*
*
3. Aku dh bgtau Undangan Perkhawinan... Tp dia gi wat walimatul urus.. adoi....pening2..

Byk lagi lah kesilapan berulang kali ... Xpolah nak wak guana...budak tu pun budak yang baru belajar...hope dia xfedup ngn aku..akekeke!

Akhirnya kad aku dh siap.. saudara mara ku dan sahabat-sahabatku... Tunggu ye madahan dari ku dan bakal suamiku.. ;) wink~wink~


Ahad, 11 April 2010

Rahsia Kasih Sayang Berdasarkan Bulan



Januari

- Mudah jatuh cinta terhadap individu yang mempunyai daya tarikan

- Mudah melupakan perasaan cinta terhadap orang yang dicintai sekiranya dikhianat

i- Sukar setia pada yang satu.

- Pandai mengambil hati pasangannya tapi mudah melukai pasangannya

- Selalu berdiam diri ketika bertemu dengan pasangannya.- Bersikap romantik tapi tidak pandai memperlihatkannya

- Sikap cemburu yang tinggi terhadap pasangannya tapi tidak kisah sekirannyapasangannya cemburu terhadapnya.

- Bakal jadi seorang bapa atau ibu yang penyayang.

- Pasangan ideal untuk individu yang lahir dalam bulan Januari selalunya dilahirkan dalam bulan 3, 6,8,11.

- Kebanyakan bangsa Cina yang ramai lahir dalam bulan ini.



Febuari

- Sukar untuk jatuh cinta tapi mudah untuk mengkhianati pasangan.

- Amat hormat kepada pasangan.

- Amat suka memikat pasangan.

- Jujur dan berterus terang dalam perhubungan.

- Sentiasa nekad untuk bersama dengan pasangannya

- Sangat romantik pada dalaman dan bukan pada luaran(hanya pasangannya yang tahu)- Patuh kepada pasangannya dan selalu menjaga hati pasangan.

- Kurang beremosi terhadap pasangannya.

- Amat menjaga penampilan diri dan pasangannya.

- Pasangan ideal: Lahir bulan 5,9,10,12



Mac

- Mudah menawan hati pasangannya

- Sentiasa ingin didampingi oleh pasangannya.

- Sangat pemalu dalam meluahkan isi hati

- Sangat baik dalam menjaga perhubungan

-Amat sukar melupakan pasangan yang dicintai

- Persaan cemburu yang minima.

- Sangat manja dan sering ingin dimanjai pasangannya.

- Mudah memilih pasangan tanpa berfikir dengan waras.

- Sentiasa mengharapkan keistimewaan dari pasangan.

- Suka menuduh melulu tanpa usul periksa.

- Berprasangka terhadap pasangan.

- Pasangam Ideal: Lahir dalam bulan 1,5,10,12.

- Kebanyakkan orang Eropah lahir dalam bulan ini.


April (it's me!)

- Individu yang amat sukar untuk jatuh cinta dan amat memilih pasangan.

- Selalu memendam perasaan terhadap individu yang dicintai.

- Sukar dan malu dalam meluahkan isi hati.

- Sentiasa ingin diberi perhatian.

- Amat cemburu dalam perhubungan.

- Kesetiaan teguh terhadap pasangannya.

- Emosi cepat terusik dan mudah terluka.

- Sentiasa menjaga hati pasangan dan pandai memujuk.

- Romantik dan terlalu romantik

- Sukar melupakan pasangan walaupun dilukai.

- Sukar berlaku curang dan amat menyayangi pasangan.

- Kebanyakan orang yang lahir dalam bulan ini boleh dianggap ‘hamba cinta’ seperti Laila, Juliet, Siti Zulaikha.

- Pasangan Ideal: Lahir dalam bulan 4, 7,11,2

- Kebanyakan bangsa India yang lahir dalam bulan ini.



Mei

- Amat mudah jatuh cinta.

- Baik dan jujur dalam perhubungan.

- Pandai menarik hati pasangan.

- Perasaan cinta yang mendalam.

- Mudah untuk dipujuk.

- Kurang suka untuk sentiasa bersama.

- Mudah menerima cinta seseorang.

- Pilihan yang tepat dalam berpasangan.

- Nekad untuk menjaga hubungan yang baik.

- Pandai mengatur hidup pasangan (bukan Queen Control atau King Control)

- Suka mengangankan sesuatu yang indah bersama pasangan.

- Sentiasa dahagakan kasih sayang dari pasangan tapi tak pandai memperlihatkan.

- Ambil berat dalam menjaga hubungan.

- Pasangan Ideal: Lahir dalam bulan 6, 9, 10, 11



Jun

- Amat pandai menjaga hati pasangan sekiranya dia perempuan.

- Sukar melukai dan memahami hati pasangan.

- Mudah jatuh hati tapi terlalu memilih.

- Cerewet dalam hubungan.

- Selalu beremosi.

- Mudah merajuk dan mudah di pujuk.

- Cepat rasa bosan dalam percintaan.

- Kurang yakin dalam perhubungan.

- Selalu melindungi pasangan dari kritikan atau umpatan orang.

- Elok untuk menjadi Ibu yang baik.

- Dahagakan pujian dari pasangan.

- Pasangan Ideal: Lahir bulan 1,3,5,8.



Julai

- Amat suka didampingi pasangan.

- Sukar dimengerti oleh pasangan.

- Sentiasa menjaga maruah diri, pasangan dan perhubungan.

- Amat mudah dipujuk dan berterus terang.

- Amat menghargai kesetiaan pasangan.

- Mengambil berat dan mengasihi pasangan

- Berkebolehan untuk meluahkan isi hati terhadap individu yang dicintai,

- Mudah terluka dan lambat untuk pulih.

- Suka merajuk dan dipujuk.

- Setia terhadap pasangan.

- Suka mendengar dan tidak suka membantah.

- Cemburu terhadap pasangan.

- Suka menilai dan menjaga perhubungan.

- Pasangan Ideal: Lahir bulan 4, 6, 7



Ogos

- Tidak serius dalam perhubungan

- Mengambil mudah dalam perhubungan

- Kesetiaan di ragui.

- Pandai memujuk pasangan

- Suka memimpin pasangan.

- Romantik, Pengasih dan Penyayang.

- Kelam kabut dalam perhubungan.

- Sering bertukar pasangan

- Sukar mencari pilihan yang tepat

- Sangat sensitif dan tahap cemburu yang minima.

- Mudah meluahkan kat cinta pada sesiapa yang berkenan.

- Pasangan Ideal: Lahir bulan 1, 6, 10, 12

- Kebanyakan bangsa Bani Israel dizaman Arab Jahiliyah yang lahir dalam bulan ini.



September

- Bersopan dalam hubungan

- bertolak ansur terhadap pasangan

- Suka mengkritik pasangan

- Sangat prihatin terhadap pasangan

- Sangat sensitif dan emosi

- Pandai memahami pasangan

- Kurang menunjukkan perasaannya terhadap pasangan

- Amat memilih pasangan

- Sukar melupakan sekiranya hati terluka.

- Mudah simpati dengan perasaam dan masalah pasangan.

- Pasangan Ideal: Lahir dalam bulan 3, 6,8,11



Oktober

- Amat suka berkomunikasi dengan pasangan.

- Suka disayangi dan menyayangi pasangan.

- Sopan terhadap pasangan.

- Jujur dan jarang berpura-pura dengan pasangan.

- Mudah terluka hati sekiranya pasanangan ada melakukan kesalahan terhadapnya.

- Sukar menerima pandangan pasangan.

- Emosi yang mudah terusik.

- Pengasih, Penyayang terhadap pasangan.

- Cemburu dan terlalu cemburu.

- Romantik

- Memahami pasangan.

- Pasangan Ideal: Individu ini ramai pasangan yang sesuai dengannya 1,2,4,5,8,9,10,12.- Kebanyakan bangsa melayu yang lahir dalam bulan ini.



November

- Banyak helah dalam menghadapi pasangan.

- Cermat dan teliti dalam menjaga perhubungan.

- Amat berahsia dengan pasangan dan sesiapa.- Degil dan engkar dengan pasangan.

- Tidak suka dikongkong oleh pasangan.

- Mudah ambil berat terhadap pasangan.

- Tidak menghargai perhubungan.

- Sambil lewa dalam perhubungan.

- Emosi yang mendalam dan tidak romantik langsung.

- Perangai tidak dapat diramal terhadap pasangan.

- Kurang menhargai pasangan dan hal-hal percintaan.

- Kurang bersama dengan pasangan.

- Pasangan Ideal: 4, 7



Disember

- Pemurah terhadap perhubungan

- Mudah jatuh cinta dalam masa yang sama.

- Tergesa-gesa dalam perhubungan

- Suka didampingi oleh pasangan.

- Benci dikongkong.

- Berbakat untuk kahwin lebih dari satu (utk lelaki)

- Suka mempengaruhi pasangan

- Curang dalam percintaan.- Kurang berkerjasama dengan pasangan.

- Selalu cuba untuk mencari pasangan yang baru

- Mudah menipu dan tidak jujur terhadap pasangan.

- Pasangan Ideal: Lahir bulan 3, 9, 11, 12.

Followers

AKU BLOGGER KLATE ;)

Apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Ef life

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers