Sabtu, 5 Mac 2011

Diamond Night at MIECC

Assalammualaikum.

Sesiapa yang ingin berjaya tidak akan takut dengan cabaran dan dugaan. orang yang berusaha untuk berjaya pasti akan mendapat hasilnya yang di impikan. Dalam dunia ni tidak mustahil jika sesuatu yang kita usahakan dalam penuh tekad dan sabar.insyaALLAH pasti berjaya.

Jika ingin berjaya mesti hindarilah dari sikap iri hati,terasa hati sesama sendiri dan ingin menjatuhkan sesama sendiri. kita dibawah satu naungan yang sama kenalah sama2 berganding bahu. Setiap kejayaan yang dimiliki oleh seseorang adalah hasil usahanya.dan jika seseorang itu gagal bukan bererti dia gagal utk selamanya tetapi masih lagi tidak berjaya. Oleh itu perlu lihat balik dimanakah silap kita.apa yang harus kita buat untuk meningkatkan potensi diri. GROUP ibarat segugus lidi yang susah dipatahkan.oleh itu, harus selalu bersama group! rapatkan jurang yg membolehkan kita runtuh.
CARA YANG PALING SENANG IALAH MOTIVASI DIRI SENDIRI KERANA ORANG YANG MEMPUNYAI MOTIVASI YANG TINGGI BOLEH BERTAHAN WALAUPUN APA RINTANGAN DAN DUGAAN TIDAK KIRA KECIL ATAU BESAR!

Paksaan tidak akan menjadikan seseorang itu berjaya.yang penting adalah kemahuan didalam diri kita sendiri yang kuat. pasti ada sinar harapan kejayaan disitu.


BERTEMU KITA DIPUNCAK KEJAYAAN!

orang tersayang pemangkin kejayaanku...


harapan demi harapan untuk meneruskan perjuangan ini..

bukti kejayaan ORAN YANG CEKAL DAN SETIA dgn apa yg di lakukannya. (aku punya 4 dari kanan..alhamdullillah...tiada yang mustahil kan?)

tidak lupa juga ibu bapa ku yang byk memahami kerjaku dan juga rakan kongsi ku yang bersama2 bergerak didalam kumpulan. kita adalah sama.dari ALLAH SWT. So tiada yang mustahil. ALASAN TIDAK MEMBANTUMU UTK BERJAYA BEB!

2 ulasan:

Mama Zharfan berkata...

salam ziarah


nak menang purse clarks ori? jom vote!

Tok Lawit berkata...

Setuju dgn shbt..InsyaAllah..Sesiapa yang ingin berjaya tidak akan takut dengan cabaran dan dugaan.Teringat sy akan firman Allah SWT dalam surah An-Nisaa ayat 32 yg bermaksud :

Dan janganlah kamu terlalu mengharapkan (ingin mendapat) limpah kurnia yang Allah telah berikan kepada sebahagian dari kamu (untuk menjadikan mereka) melebihi sebahagian yang lain (tentang harta benda, ilmu pengetahuan atau pangkat kebesaran). (Kerana telah tetap) orang-orang lelaki ada bahagian dari apa yang mereka usahakan, dan orang-orang perempuan pula ada bahagian dari apa yang mereka usahakan; (maka berusahalah kamu) dan pohonkanlah kepada Allah akan limpah kurnianya. Sesungguhnya Allah sentiasa Mengetahui akan tiap-tiap sesuatu.

Followers

AKU BLOGGER KLATE ;)

Apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Ef life

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers