Selasa, 22 Mac 2011

Jawapan kepada "PENIPUAN HAI-O"

* PENGAKUAN BEKAS DSM HAI-O MARKETING
(iyo ko DSM?? try bg bukti sahih sikit.makcik blakang umh i pun blh ngaku dia dsm.ko guana?)

Kita ketahui bahawa produk yang ditawarkan perusahaan MLM sangat mahal dan kononnya terlalu eksklusif, sehingga kerap kali menyusahkan downline serta masyarakat dan sangat menguntungkan level di atasnya (up line). Seringkali harga produk di`mark-up' sampai empat bahkan lapan kali ganda dari harga yang sepatutnya. Bayangkan lah produk Water Filter yang seumpama dengannya malah mungkin lebih bagus pun dijual retail dalam lingkungan harga RM500.00 sahaja adakah patut Water Filter Bio Aura made in Taiwan ni yang nilai asalnya RM250.00~RM300.00 dijual pada harga RM2,100.00??

(Anyway, MLM lain ada lagi lebih mahal daripada perniagaan Hai-o.knp nak highlight Hai-o jer? Adakah anda ni seorang penulis yg dengki dgn kebangkitan hai-o? Pasal 'mark-up ' harga. kalau tuan si penulis ini ada BANYAKKK DUIT untuk beli water filter bio-aura yg tuan kata 'murah'. dipersilakan pergi sendiri kat taiwan @ china.make sure beli tiket pergi balik ye, dan jgn lupa wat passport sbyk rm 300, cari la jugak hotel utk pengindapan.xkan la nak gi sehari je...iye dak?beli tiket mahal2 semata-mata nak beli water filter murah kan kat china @ taiwan tu... Si penulis kalau minat kereta Toyota ke,BMW ke...kat negara asal mereka lagi murah..apa kata anda pergi sana.beli kat sana je.KAT SINI MAHAL KAN... :p)

Ramai yang beli jugak kenapa? Sama ada yang beli tu masuk skim sebab nak join kawan-kawan jadi kaya raya ataupun memang bodoh bahalul tak tau harga pasaran sesuatu produk dan terpedaya tanpa usul periksa dengan testimoni Pak Long itu Mak Long ini yang sengaja diada-adakan. Hal ini seharusnya dihindari, kerana cara ini adalah mengambil keuntungan dengan cara yang bathil, karena mengandung unsur kezaliman, yakni membebankan masyarakat pengguna.

(yE KE BODOH DIAORG TU??nak wat mcm mana kan dia orang bodoh sampai dapat income 5-6 angka...xpatut betul diaorang...cukup la 3 angka.kita kan mesti kena hidup sederhana.bagi je bangsa lain kaya...kita tak kaya pun tak pe.Asalkan baik hati.dalam dunia ni duit tu tak penting..iye dak??wat pe duit?makan,pakai,duit sekolah anak2,dll semua FREE KAN... iye dak? pasal testimoni mak long pak long...ish2! kenapa ni sampai terpedaya..? Mak saya pun terpedaya la eh? patutlah tangan dia yg berair dulu penuh nanah dah kurang nanahnya sbb rendam bio aura punya air..xoklah air ni..sepatutnya biarkan tangan mak sy bernanah sepanjang masa...maknanya jugak testimoni mak saya etc mak long ni xleh diterima pakai la eh??)

Penetapan harga yang terlalu tinggi dari harga normal, sehingga membebankan pengguna, dapat dianalogikan dengan ghabn, iaitu menjual satu barang dengan harga tinggi dari harga modal sepatutnya. Syarikat Hai-O Cina ni memang pandai dalam strategi berniaga khususnya nak tipu orang melayu. Agaknya memang plan dia orang nak ambil kesempatan atas kebodohan melayu yang senang taksub dengan benda-benda karut dan testimoni Pak Long itu, Mak Long ini.

(haah...betul la tinggi..ish apa la diaorang ni..xpatut...dah beli dgn harga banyak tu...jual byk tu jugak la...--->XOK ~ adoii...kenapalah xberapa cerdik sgt! pikir la..nama lagi berniaga mesti la orang nak untung.kena la pikir jugak kos diaorang ambik brg..nak kena shipping lagi,kos penangkutan diaorang kena byr lagi,kos nak byr gaji pekerja yg buat pengurusan lagi dan juga penjual. semua tu nak ambik kira.tp kalau hangpa nak murah gak gi la beli sendiri kat taiwan @ chaina tu.nak murah sgt kan? jgn la dok asyik ckp Melayu 'BODOH'.blh x?? ini menghina bangsa sendiri.jgn kita buat diri kita bodoh ok????. Aku ada tgk rancangan majalah 3 kat TV3.nie pemborong dr malaysia yg memborong brgan dari china.dia org ckp kat sini(china) blh dpt rega rm2.tp kat malaysia blh jual rm20.haaa??10X ganda.xde laks ko org bising. Asal hai-o je bising. asal hai-o je bising.apa kes? kluar modal atas brg jual je la...pasti ada org beli.kena pandai la.kate nak berniaga kan.jgn sbb susah sikit kita dh nk mengelabah.xde yg senang atas muka bumi ni.pasti ada jgk cabaran dan dugaan utk meniti kejayaan.iye dak?)

Cuba pergi buat survey sikit, ada tak Water Filter Bio Aura kat rumah orang cina kat Malaysia ni padahal Hai-O ni orang cina yang punya. Tak percaya ? Ingat Hai-O ni orang melayu punya bisnes nak tolong melayu ? Bukak website Hai-O dan check laa sendiri. Barisan Pengurusan Tertinggi Hai-O 2009


(
Ok ini satu kes yang mengatakan orang melayu nak mengkayakan orang cina. bagi saya STATEMENT INI MEMANG TIDAK BAGUS DAN SANGAT2 TIDAK CERDIK!
kenapa??

1) berbaur perkauman
- kitakan 1 malaysia.kenapa nak timbulkan isu ini?adakah ini tidak patut?

2) Kita dah lama mengkayakan bangsa lain tanpa tidak sedar
- try fikir...bukan hai-o sahaja...yg kita dok beli kereta2 mewah,jam2 mewah dari luar negara,brg2 keperluan lain dari luar negara(semua mahal padahal kat tempat diaorang murah la sbb itu produk diaorang keluarkan.biasalah kalau dh eksport keluar mmg la akan jadi mahal)..

malahan kereta malaysia sendiri pun bahan mentahnya bkn 100% dari malaysia.semuanya import.knp kita xbising??? yg kempen belilah brgan buatan malaysia.kebanyakan bahan mentah pun daripada china! kenapa kita tak bising pasal menda tu???? lagi satu...dok sedap2 beli kat shopping kompleks.org melayu punya ke??BUKAN! SEMUA ADALAH HAK MILIK USAHAWAN CINA.abis dimana kita?????

sepatutnya ada peluang bekerja dgn orang cina sepatutnya kita perlu menimba pengalaman dan ilmu bagaimana berniaga mcm orang cina berniaga.lagipun kita kena ingat..orang cina pun ramai yang Islam.lebih2 lagi di beijing dan Ghounzhou (sori kalau silap eja yg ni.lupa ejaan :P) . Bukannya dok asyik menyalak je.pastu pulak dok kondem bisnes orang.apa kes??? JGN INGAT ORANG MELAYU JE BAGUS.KDG2 ORG MELAYU NAMA JE ISLAM.PERANGAI MENGALAHKAN SYAITAN JGK.SO BAIK KITA SAMA2 BEKERJA SAMA DGN BANGSA LAIN UTK DAPATKAN ILMU DARI DIAORANG.PASTU KALAU DAH RASA CUKUP BERSEDIA DGN ILMU PERNIAGAAN DI DADA.ANDA BLH BUKAK BISNES SENDIRI.kondem mengondem ni xde maknanya....OK?lagi satu...xsalah kan kalau kita cuba pikir utk bersaing dgn diaorang dari segi ekonomi.xkan kita asyik nak memerap je.last2 kita yang tertindas.so kalau sesiapa yg xreti berniaga..cuba la ambik ilmu berniaga.mcm hai-o ada diaorang punya kelas kepimpinan utk bekalan semangat berniaga dan strategi.dalam hai-o bkn sahaja org melayu yg join.cina india pun ada join MLM hai-o cuma stategi diaorang lain.kita lain.ikot pemimpin melayu.

kita tak perlulah mengata sesiapa. Setiap orang akan ada rezeki diaorang masing2. YANG PENTING USAHA TANPA JEMU.JGN SALAHKAN ORANG LAIN KALAU DIRI SENDIRI TIDAK BERJAYA. Orang yang wat hai-o teruskan perjuanganmu. kalau menda ni tak betul lama dah kita punya syarikat tutup.tapi syarikat kita masih kukuh ok? Lebih membanggakan.wanita yang berumur 27tahun keluar BERITA HARIAN baru2 ini pada 17/3/2011,kat ruangan Ratu. m/surat :27 bangga dgn bisnes Hai-o! kerana dgn bisnes yang dia cuburi ini dia dapat mengubah hidupnya.




Satu lagi pasal duit zakat yg ko orang soh orang hai-o yg ko orang ckp byk duit byr..jgn risau...byr la diaorang tu kalau diaorang tu orang islam dan ingat pada hukum ALLAH SWT...xperlu menyibuk ok??
)

itu sahajalah bebelan saya kali ini...sesiapa yg bc habis yang taip entri pasal PENIPUAN HAI-O...abaikan...xsemua blh pakai.berbaur perkauman jew...pastu asyik bgtau MELAYU BODOH.Kalau 100 kali la ckp mcm ni jadi bodoh betul la gamaknya kita ni bangsa melayu...iye dak???

11 ulasan:

Mama Zharfan berkata...

wpun bukan semuanya betul, tp ada part yg betul..fikir2kan lah..

BeauTiFuLGirL berkata...

part mana hak yg betul?? bg tau sikit mama zharfan... :)

Tanpa Nama berkata...

jawapan pun xberapa nok cerdik...

BeauTiFuLGirL berkata...

wahai tanpa nama...tang mana xcerdiknya?xleh nak terima pendapat sy...it's ok...ini just dari pandangan sy. chill babe!

Fatihah berkata...

Setuju dengan yang ni "kita tak perlulah mengata sesiapa. Setiap orang akan ada rezeki diaorang masing2. YANG PENTING USAHA TANPA JEMU.JGN SALAHKAN ORANG LAIN KALAU DIRI SENDIRI TIDAK BERJAYA. "

Tanpa Nama berkata...

ya btl2 msg2 ada kelemahan dan kelebihan.Tepuk dada tanya selera....

Tanpa Nama berkata...

MUDAH • SELAMAT • BERSIH
BIOzone Food Purifier menggunakan proses pengkhususannya iaitu menyatupadukan bahan perintang ozon bagi mengubah oksigen (O2) menjadi ozon (O3). Ozon akan kembali menjadi oksigen setelah menjalankan fungsi untuk menyingkirkan bahan-bahan pencemar. Biozone Food Purifier adalah efektif untuk:
Menyingkirkan toksin larut air, toksik larut lemak dan bakteria dalam makanan
Memulihara kesegaran makanan
Menyingkirkan bau
Ciri-ciri produk
• 100% tiub silikon bergred medikal  • Batu seramik bergred tinggi • Mudah alih • Selamat • Penyelenggaraan minima
Kelebihan Proses BIOzone
• Selamat • Penjanaan ozon yang konsisten • Efektif • Memulihara nutrien makanan
Cara penggunaan: Letakkan makanan yang perlu dipurifikasi ke dalam semangkuk air. Pastikan paras air menutupi makanan. Masukkan tiub silikon bergred medikal ke dalam air dan tekan butang pengawal masa untuk menentukan masa purifikasi.

Kebaikan Kesihatan Yang Mudah & Cepat

Hai-O Garam Buluh (Bamboo Salt) Premier Food membekalkan kebaikan garam buluh semulajadi dalam bentuk kapsul. 100% garam buluh organik diformulasi berasaskan remedi tradisional Korea yang diwarisi sejak 1300 tahun. Garam laut dimasukkan ke dalam buluh berusia 3 tahun dan ditutupi tanah liat yang diperoleh dari kedalaman 20 meter. 

Kemudian, buluh tersebut dibakar berulang kali dalam relau bagas pada suhu 1000-1500ºC dengan menggunakan pokok pine.Proses pembakaran berulangan pada suhu tinggi dapat menyingkirkan toksin dan logam berat garam laut. Pada masa yang sama, garam laut menyerap semua elemen mikro daripada buluh, tanah liat dan pokok pine. 

Setiap kapsul menggabungkan kebaikan pelbagai mineral dan elemen mikro seperti kalsium, kalium dan sebagainya. Ia terutamanya tinggi dalam magnesium.

Garam buluh yang bersifat alkali dapat membantu mengekalkan keseimbangan nutrien badan dan menjaga kesihatan tubuh yang menyeluruh. 

Hai-O Garam Buluh:
• kaya dengan bahan mineral dan elimen mikro - magnesium, kalsium dan kalium
• Tinggi dalam magnesium yang merupakan mineral untuk jantung. Magnesium membantu mengawal penyakit tekanan darah tinggi, membantu penyerapan kalsium,mengekalkan keseimbangan bendalir badan, mengawal pengecutan otot dan menguatkan daya ingatan.
• menyeimbangkan nilai pH badan supaya cenderung beralkali lemah (pH darah badan yang sihat adalah antara 7.35-7.45). Dengan ini, sistem imunisasi diperkuatkan dan dapat mencegah jangkitan penyakit.
• mempunyai anti pengoksidaan yang tinggi
• mengekalkan keseimbangan ion badan
• meneutralkan toksin dan menyahtoksin dengan cepat
• mengekalkan keseimbangan nutrien badan, memperkuatkan metabolisme
• 3 kali ganda lebih efektif dari garam biasa untuk membasmi kuman dan mencegah kerosakan gigi

Tanpa Nama berkata...

MUDAH • SELAMAT • BERSIH
BIOzone Food Purifier menggunakan proses pengkhususannya iaitu menyatupadukan bahan perintang ozon bagi mengubah oksigen (O2) menjadi ozon (O3). Ozon akan kembali menjadi oksigen setelah menjalankan fungsi untuk menyingkirkan bahan-bahan pencemar. Biozone Food Purifier adalah efektif untuk:
Menyingkirkan toksin larut air, toksik larut lemak dan bakteria dalam makanan
Memulihara kesegaran makanan
Menyingkirkan bau
Ciri-ciri produk
• 100% tiub silikon bergred medikal  • Batu seramik bergred tinggi • Mudah alih • Selamat • Penyelenggaraan minima
Kelebihan Proses BIOzone
• Selamat • Penjanaan ozon yang konsisten • Efektif • Memulihara nutrien makanan
Cara penggunaan: Letakkan makanan yang perlu dipurifikasi ke dalam semangkuk air. Pastikan paras air menutupi makanan. Masukkan tiub silikon bergred medikal ke dalam air dan tekan butang pengawal masa untuk menentukan masa purifikasi.

Kebaikan Kesihatan Yang Mudah & Cepat

Hai-O Garam Buluh (Bamboo Salt) Premier Food membekalkan kebaikan garam buluh semulajadi dalam bentuk kapsul. 100% garam buluh organik diformulasi berasaskan remedi tradisional Korea yang diwarisi sejak 1300 tahun. Garam laut dimasukkan ke dalam buluh berusia 3 tahun dan ditutupi tanah liat yang diperoleh dari kedalaman 20 meter. 

Kemudian, buluh tersebut dibakar berulang kali dalam relau bagas pada suhu 1000-1500ºC dengan menggunakan pokok pine.Proses pembakaran berulangan pada suhu tinggi dapat menyingkirkan toksin dan logam berat garam laut. Pada masa yang sama, garam laut menyerap semua elemen mikro daripada buluh, tanah liat dan pokok pine. 

Setiap kapsul menggabungkan kebaikan pelbagai mineral dan elemen mikro seperti kalsium, kalium dan sebagainya. Ia terutamanya tinggi dalam magnesium.

Garam buluh yang bersifat alkali dapat membantu mengekalkan keseimbangan nutrien badan dan menjaga kesihatan tubuh yang menyeluruh. 

Hai-O Garam Buluh:
• kaya dengan bahan mineral dan elimen mikro - magnesium, kalsium dan kalium
• Tinggi dalam magnesium yang merupakan mineral untuk jantung. Magnesium membantu mengawal penyakit tekanan darah tinggi, membantu penyerapan kalsium,mengekalkan keseimbangan bendalir badan, mengawal pengecutan otot dan menguatkan daya ingatan.
• menyeimbangkan nilai pH badan supaya cenderung beralkali lemah (pH darah badan yang sihat adalah antara 7.35-7.45). Dengan ini, sistem imunisasi diperkuatkan dan dapat mencegah jangkitan penyakit.
• mempunyai anti pengoksidaan yang tinggi
• mengekalkan keseimbangan ion badan
• meneutralkan toksin dan menyahtoksin dengan cepat
• mengekalkan keseimbangan nutrien badan, memperkuatkan metabolisme
• 3 kali ganda lebih efektif dari garam biasa untuk membasmi kuman dan mencegah kerosakan gigi

Tanpa Nama berkata...

MUDAH • SELAMAT • BERSIH
BIOzone Food Purifier menggunakan proses pengkhususannya iaitu menyatupadukan bahan perintang ozon bagi mengubah oksigen (O2) menjadi ozon (O3). Ozon akan kembali menjadi oksigen setelah menjalankan fungsi untuk menyingkirkan bahan-bahan pencemar. Biozone Food Purifier adalah efektif untuk:
Menyingkirkan toksin larut air, toksik larut lemak dan bakteria dalam makanan
Memulihara kesegaran makanan
Menyingkirkan bau
Ciri-ciri produk
• 100% tiub silikon bergred medikal  • Batu seramik bergred tinggi • Mudah alih • Selamat • Penyelenggaraan minima
Kelebihan Proses BIOzone
• Selamat • Penjanaan ozon yang konsisten • Efektif • Memulihara nutrien makanan
Cara penggunaan: Letakkan makanan yang perlu dipurifikasi ke dalam semangkuk air. Pastikan paras air menutupi makanan. Masukkan tiub silikon bergred medikal ke dalam air dan tekan butang pengawal masa untuk menentukan masa purifikasi.

Kebaikan Kesihatan Yang Mudah & Cepat

Hai-O Garam Buluh (Bamboo Salt) Premier Food membekalkan kebaikan garam buluh semulajadi dalam bentuk kapsul. 100% garam buluh organik diformulasi berasaskan remedi tradisional Korea yang diwarisi sejak 1300 tahun. Garam laut dimasukkan ke dalam buluh berusia 3 tahun dan ditutupi tanah liat yang diperoleh dari kedalaman 20 meter. 

Kemudian, buluh tersebut dibakar berulang kali dalam relau bagas pada suhu 1000-1500ºC dengan menggunakan pokok pine.Proses pembakaran berulangan pada suhu tinggi dapat menyingkirkan toksin dan logam berat garam laut. Pada masa yang sama, garam laut menyerap semua elemen mikro daripada buluh, tanah liat dan pokok pine. 

Setiap kapsul menggabungkan kebaikan pelbagai mineral dan elemen mikro seperti kalsium, kalium dan sebagainya. Ia terutamanya tinggi dalam magnesium.

Garam buluh yang bersifat alkali dapat membantu mengekalkan keseimbangan nutrien badan dan menjaga kesihatan tubuh yang menyeluruh. 

Hai-O Garam Buluh:
• kaya dengan bahan mineral dan elimen mikro - magnesium, kalsium dan kalium
• Tinggi dalam magnesium yang merupakan mineral untuk jantung. Magnesium membantu mengawal penyakit tekanan darah tinggi, membantu penyerapan kalsium,mengekalkan keseimbangan bendalir badan, mengawal pengecutan otot dan menguatkan daya ingatan.
• menyeimbangkan nilai pH badan supaya cenderung beralkali lemah (pH darah badan yang sihat adalah antara 7.35-7.45). Dengan ini, sistem imunisasi diperkuatkan dan dapat mencegah jangkitan penyakit.
• mempunyai anti pengoksidaan yang tinggi
• mengekalkan keseimbangan ion badan
• meneutralkan toksin dan menyahtoksin dengan cepat
• mengekalkan keseimbangan nutrien badan, memperkuatkan metabolisme
• 3 kali ganda lebih efektif dari garam biasa untuk membasmi kuman dan mencegah kerosakan gigi

Suzeesuzy berkata...

beautiful girl, akak baru baca wall ni.. dan sblum tu dah terbaca kes 'bekas dsm tu'.. senang camni la.. rasanya plan marketing suma dah tau dari awal.. tp klau x ikut betul2 xble la nak salahkan sapa2...yang bkas DSm tu rsnya salah sorang yg x ikut plan la tu... sebab akk slah sorang pengedar dan pengguna x ada rasa rugi di mna2 pon...

Tanpa Nama berkata...

hmmm..mana ada org berak kat jln ngaku itu taik dier hak hak hak

Followers

AKU BLOGGER KLATE ;)

Apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Ef life

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers