Isnin, 2 Ogos 2010

Status wanita di akhirat (pasangan)

http://3.bp.blogspot.com/_cgErn_SqCP8/SRGslWgm7zI/AAAAAAAAAqQ/20XJEXrGzj4/s400/me_n_hubby.jpg

1. Wanita yang meninggal dunia sebelum berkahwin."wanita yang meninggal dunia sebelum berkahwin akan dikahwinkan olehAllah SWT di syurga kelak dengan seorang lelaki di kalangan ahli syurga...Rasullullah SAW bersabda " Tiada si bujang di dalam syurga" (Muslim).Ini kerana ada juga lelaki belum berkahwin yang meninggal dunia."

2. Wanita yang meninggal dunia setelah diceraikan dan tidak berkahwinsesudahnya."Wanita ini juga akan dikahwinkan oleh Allah SWT dengan lelaki daripadaahli syurga"

3. Wanita yang meninggal dunia sedangkan suaminya tidak masuk syurga"Begitu juga wanita yang meninggal dunia yang masuk syurga sedangkansuaminya tidak masuk syurga, akan di kahwinkan oleh Allah denganserorang daripada lelaki yang masuk syurga."

4. Wanita yang meninggal dunia setelah berkahwin."Wanita ini akan berada bersama suaminya di syurga kelak sekiranyasuaminya masuk syurga"

5. Wanita yang kematian suami dan tidak berkahwin sesudahnya"Wanita ini akan tetal bersama suaminya yang dikahwini di duniasekiranya suaminya masuk syurga"

6. Wanita yang kematian suami dan berkahwin sesudahnya"Wanita yang kematian suami dan berkahwin lain akan bersama lelaki yangterakhir dikahwininya di dunia tidak kira berapa kali dia berkahwin.Suami yang terakhir adalah suaminya di syurga sekiranya suami itumenjadi ahli syurga. Rasullullah SAW bersabda. "wanita adalah kepunyaansuaminya yang terakhir".

http://muharrikdaie.files.wordpress.com/2009/05/kubur.jpg

4 ulasan:

Rani Rashid berkata...

kalu aku x kwin sebelum 30..aku postpone smpai 10 thn lagi...boleh? :D hehe :D

BeauTiFuLGirL berkata...

mana boley mcm tu ran....kempunan la aku nk mkn nasi minyak mung

Josh berkata...

Hi, hope it's OK to contact you here. We would love to include your blog on our giveaway search engine: Giveaway Scout (http://www.giveawayscout.com). Have a look and if interested, use our online form to add your blog (http://www.giveawayscout.com/addblog/ ). thanks, Josh

BeauTiFuLGirL berkata...

tq josh will try it.. (betul ke bi aku ni hu3)

Followers

AKU BLOGGER KLATE ;)

Apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Ef life

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers